Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου: Το κυβερνητικό καλάθι στη ΔΕΘ ήταν τρύπιο για τους συνταξιούχους

Ανακοίνωση για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ σχετικά με τις αυξήσεις στις συντάξεις εξέδωσε η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

Μείωση της αγοραστικής δύναμης μέσα το 2025 θα δουν οι συνταξιούχοι καθώς οι αυξήσεις- κοροϊδία που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ θα είναι κάτω ακόμα και από τον επίσημο πληθωρισμό του τρέχοντος έτους που είναι στο 3%.

Η αύξηση των συντάξεων που ανακοινώθηκε από 1/1/25 θα είναι της τάξης του 2%-2,5% , δηλαδή σε μια μέση σύνταξη η αύξηση θα είναι 20 ευρώ μικτά μόνο για τις κύριες συντάξεις, τα σχόλια περιττεύουν μόνο ντροπή.

Γνωρίζοντας ότι 750 χιλιάδες συνταξιούχοι δεν θα πάρουν καμία αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς του απάνθρωπου νόμου Κατρούγκαλου (4387/2016) που καταδικάζει σε συντάξεις πείνας τους σημερινούς , και αυριανούς συνταξιούχους για τα επόμενα 50 χρόνια, (που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και θα καταργούσε η ΝΔ).

Αντί να δώσει έστω αυτή την αύξηση σε όλους ανακοινώθηκε έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά από 100 ευρώ έως 200 ευρώ ανάλογα το ύψος της σύνταξης.

Ανακοίνωσε ακόμα μερικά βοηθήματα σε ευάλωτες ομάδες πολιτών και χαμηλοσυνταξιούχους λιγοστές επιδοτήσεις για να βγει ο χειμώνας .

Για την πολυδιαφημισμένη παροχή της μείωσης τη εισφοράς αλληλεγγύης (ΕΑΣ) που κάθε χρόνο αφαιρεί από την τσέπη μας μισό δις ευρώ δεν ακούσαμε κουβέντα , μάλλον δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος.

Μεταξύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν από την ΔΕΘ ξεχωρίζουν η νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρηματιών κατά 1% από το Γενάρη , αλλά η λογική της παραπέρα μείωσης του μη μισθολογικού κόστος εξασφαλίζει πρόσθετα κέρδη 440 εκατομμύρια ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους και υπονομεύει το ασφαλιστικό σύστημα, και τους εργαζόμενους.

Την ώρα που η ακρίβεια καλπάζει στην ενέργεια στα καύσιμα οι συνεχείς ανατιμήσεις σε προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης είναι καθημερινές , και λεηλατούν μισθούς και συντάξεις.,

Με την πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας με την εφαρμογή του νέου ΕΣΥ , τις τεράστιες αυξήσεις σε 800 φάρμακα ,πληρώνουμε παντού για την υγεία μας , είμαστε στο έλεος των κερδοσκόπων η σύνταξη δεν φθάνει το 10ήμερο.

Αντί να δώσουν πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις , λένε στους συνταξιούχους δουλεύεται μέχρι τα βαθιά γεράματα με κίνδυνο τη ζωή σας αν θέλετε να ζήσετε.

Το κυβερνητικό καλάθι στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ήταν τρύπιο για τους συνταξιούχους.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν και απαιτούν.

  • Πραγματικές Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και στις επικουρικές.
  • Να ενσωματωθεί η προσωπική διαφορά στη κύρια σύνταξη
  • Να δοθούν τα κλεμμένα αναδρομικά του 11 μηνου 2015- 2016 .
  • Να δοθεί η πληρωμένη 13 -14 σύνταξη που παράνομα παρακρατείται.
  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης Καταβολή του 70% στις συντάξεις χηρείας,
  • Αναγκαίο και επίκαιρο η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης.
  • Ενίσχυση του ΕΣΥ και της δημόσιας υγείας

Αυτά τα μέτρα κ Πρωθυπουργέ θα θέλαμε να ανακοινώσετε από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για τους συνταξιούχους , που τους επικαλείστε μόνο όταν θέλετε να τους κλέψετε την ψήφο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί